Is uw energiefactuur correct?

door | jan 23, 2024 | Nieuws

Recentelijk hebben veel ondernemers de jaarlijkse afrekening van hun energiekosten ontvangen of de eerste factuur van een nieuwe leverancier. Echter, is het wel juist? Aangezien het vaak om aanzienlijke bedragen gaat, kan het verstandig zijn om een expert de energierekening te laten controleren.

Voor zakelijke afnemers kan de (jaar)afrekening van hun energieleverancier erg complex zijn, vooral wanneer er sprake is van teruglevering door bijvoorbeeld zonnepanelen. Bij Full Power Support worden regelmatig fouten op de factuur ontdekt. Deze worden vaak over het hoofd gezien door leken, terwijl ze doorgaans eenvoudig gecorrigeerd kunnen worden door de energieleverancier.

Voor veel ondernemers is zo’n rekening een raadsel. Het is een opsomming van regels met verschillende tarieven, toeslagen, belastingen en overige kosten, wat het geheel onoverzichtelijk maakt. Hierdoor kunnen gemakkelijk foutjes insluipen, bijvoorbeeld wanneer de leverancier per ongeluk het verkeerde tarief hanteert of wanneer de meterstanden niet correct worden doorgegeven.

Aangezien onze adviseurs wekelijks energiecontracten afsluiten, weten ze uit ervaring precies waarop gelet moet worden en welke aspecten vaak fout gaan. Het kan dus de moeite waard zijn voor bedrijven met hoge energierekeningen om deze te laten nakijken.

Meer weten? We helpen u graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op.